П’ятдесят тисяч чиновників, обраних за конкурсом, втратять статус держслужбовця

Маргарита Замкова
середа, 25 Травень 2016, 10:33
0
Статусу державного службовця будуть позбавлені чиновники Антимонопольного комітету, ЦВК, РНБО, Нацбанку та інші /dcs.gov.ua

З початком дії Закону “Про державну службу” близько 50 тисяч чиновників втратять статус держслужбовців. Про це в ексклюзивному інтерв’ю “Кадрам” повідомив заступник голови Національного агентства з питань держслужби Андрій Заболотний.

“У прогнозному відношенні – орієнтовно до 50 тисяч осіб”, – заявив Андрій Заболотний, відповідаючи на запитання про очікуване скорочення чисельность чиновників зі статусом державних службовців.

Андрій Заболотний також уточнив, що під скороченням мається на увазі позбавлення статусу.

“Змінюється їхній статус і подальша робота, ніхто їх не звільняє. Якщо людина погоджується на нові умови праці, то вона просто переходить на цю роботу. Якщо ні – їй виплачується вихідна допомога та інші гарантії, передбачені трудовим законодавством”, – пояснив заступник голови Національного агентства з питань держслужби.

За його словами, статусу державного службовця будуть позбавлені чиновники на посадах голови та членів Антимонопольного комітету, голови та членів Рахункової палати, ЦВК, секретаря РНБО та його заступників, голови Держкомтелерадіо, Фонду держмайна та всі службовці Нацбанку. При цьому на роботу їх прийматимуть виключно за результатами кадрових конкурсів.

Як писали “Кадри”,  Закон “Про державну службу” набув чинності 1 травня 2016 року.

 

 

Залишити коментар