Керівників державних структур вибиратиме комісія з 12 осіб

Маргарита Замкова
вівторок, 24 Травень 2016, 13:59
0

Відбирати посадовців на ключові державні посади,  згідно із Законом “Про державну службу”, буде Комісія вищого корпусу, яка складається з 12 осіб. Про це в ексклюзивному інтерв’ю “Кадрам”  повідомив заступник голови Національного агентства з питань держслужби Андрій Заболотний.

За його словами, персональний склад кадрової комісії формуватиметься із представників різних гілок влади та громадськості.

“По одній кандидатурі визначає Верховна Рада, президент та уряд. За посадою туди входить голова Національного агентства України з питань державної служби, голова Національного агентства з питань запобігання корупції, представник Державної судової адміністрації, представники спілок професійних об’єднань роботодавців та працівників на національному рівні. Також – що дуже важливо –  четверо осіб у комісії представлятимуть громадськість, наукове і експертне середовище у сфері державного управління. Це потрібно для того, щоби рішення приймалися неупереджено. І зараз Нацдержслужба займається відбором таких представників. Вони пройдуть серйозну перевірку”, – зазначив Андрій Заболотний.

Заступник голови Національного агентства з питань держслужби також уточнив, що в рамках комісії діятиме спеціальний комітет, який займатиметься відбором кадрів під час кадрових конкурсів, а також комітет дисциплінарних проваджень. Сама ж комісія діятиме не як окрема бюджетна установа, а на громадських засадах.

“Держава не витрачає ресурсів на цю комісію. Хоча обговорюється модель оплати праці тих, хто працює в ній. Бо це створює додаткову мотивацію і зменшує корупційні ризики”, – резюмував Андрій Заболотний.

Як писали “Кадри”, новий Закон “Про державну службу” набув чинності 1 травня 2016 року. Він запроваджує призначення державних службовців на посади виключно за результатами кадрових конкурсів.

Залишити коментар