Кива без переатестації отримав посаду в міністерстві Авакова

Володимир Охотник
п’ятниця, 20 Травень 2016, 14:01
0
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (ліворуч) перевів Іллю Киву у своє відомство уповноваженим у справах ветеранів АТО /facebook.com

Посада начальника департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України для Іллі Киви вже в минулому. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков перевів його у своє відомство уповноваженим у справах ветеранів АТО.

Причиною кадрового переміщення міністр назвав відсутність належного взаєморозуміння між головою Національної поліції Хатією Деканоїдзе та її підлеглим. Очільниця Нацполіції ініціювала звільнення начальника департаменту протидії наркозлочинності через його некоректні висловлювання. За дивовижним збігом обставин, слова Киви, які настільки обурили Хатію Деканоїдзе, стосувалися саме учасників антитерористичної операції.

“Кадри” не можуть залишити без уваги той факт, що призначення Іллі Киви на посаду в структурі МВС відбулося без переатестації, яка є обов’язковою для всіх працівників відомства. А сам новопризначений не раз відмовлявся пройти тестування на поліграфі ще перебуваючи на попередній посаді.

Ілля Кива другий рік працює у правоохоронних органах. У вересні 2014-го він очолив батальйон територіальної оборони “Полтавщина”, який невдовзі збунтувався проти командира і був розпущений. Тим не менше, 2015 рік Ілля Кива зустрів уже у кріслі заступника начальника управління МВС у Донецькій області. За півроку він змінив посаду на аналогічну в Херсонській області. Новостворений Департамент протидії наркозлочинності Національної поліції очолив у жовтні 2015 року.

Залишити коментар