Поки начальник Палагнюк у відпустці, його службу ліквідували

Маргарита Замкова
середа, 18 Травень 2016, 18:25
0
Уже найближчим часом Володимиру Палагнюку (ліворуч) доведеться подякувати співробітникам ліквідованої Державної пенітенціарної служби за співпрацю /kvs.gov.ua

Уряд схвалив ліквідацію Державної пенітенціарної служби. Замість неї при Міністерстві юстицію діятимуть три департаменти: пробації, режимний і ресурсного забезпечення.

Як зазначила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, реформа має на меті демілітаризувати та гуманізувати службу виконання покарань. Для цього кількість працівників апарату в погонах скоротять із 77% до 28%. Демілітаризовані працівники стануть держслужбовцями. Переатестацію службовців проведуть за зразком тестувань особового складу МВС.

Новий департамент пробації складатиметься з мережі центрів нагляду за засудженим із покладенням на них певних зобов’язань і обмежень, але без ізоляції від суспільства. Режимний департамент опікуватиметься безпекою, ресурсного забезпечення – матеріальними засобами.  24 регіональних управлінь служби укрупнять до 5 міжрегіональних. А близько 100 державних підприємств системи виконання покарань об’єднають у холдинг. Оновлення кадрового складу планують провести через прозорі конкурси.

Рішення Кабміну “Кадри” попросили прокоментувати прес-службу Державної пенітенціарної служби, працівники якої не приховують песимістичних настроїв. Про ліквідацію вони дізналися з повідомлення інформаційного агентства.

“Усі питання – до міністра юстиції України, який ініціював цю реформу. Саме вони разом з експертами, як було сказано, розробляли ці положення про реформування. На даний час нам нормативно-правових документів іще не надходило. Має бути розпорядження Кабінету Міністрів, буде прийнятий нормативно-правовий акт, буде надісланий нам до виконання. Тоді будемо виконувати”, – прокоментувала “Кадрам” начальник відділу взаємодії iз засобами масової інформації Катерина Денисюк.

За її словами, голова Державної пенітенціарної служби Володимир Палагнюк із 5 травня до 20 червня перебуватиме у черговій відпустці. Його обов’язки зараз виконує перший заступник Петро Лейковський, який уповноважений підписувати документи щодо ліквідації служби.

Володимир Палагнюк очолив Державну пенітенціарну службу 6 серпня 2014 року – через два дні після відставки Сергія Старенького, який не зумів організувати утримання під вартою екс-нардепа Олександра Шепелєва. Останній, як відомо, підозрюється в організації умисного вбивства, привласненні і розтраті чужого майна та інших злочинах. У березні 2015 року Сергій Старенький через суд поновився на посаді, проте не пропрацював і дня, бо співробітники заблокували вхід до робочого кабінету. Колишньому начальнику довелося написати заяву на звільнення.

Залишити коментар