Бунту не буде: заміну Заболотній шукатимуть за конкурсом

Володимир Охотник
вівторок, 17 Травень 2016, 14:39
0
Наталія Заболотна очолювала "Мистецький арсенал" з 2010 року /nv.ua

Державне управління справами (ДУС) оголосило кадровий конкурс на посаду генерального директора “Національного культурно-мистецького та музейного комплексу “Мистецький арсенал“.

Контракт Наталії Заболотної, яка очолює держпідприємство з 2010 року, закінчився у березні. Зараз вона має статус в.о. гендиректора. Продовжувати трудові відносини із нею Державне управління справам наміру не має. Проте з оголошенням кадрового конкурсу чиновники тягнули аж два місяці, мотивуючи свою бездіяльність браком знань про механізм формування складу конкурсної комісії та процедуру відбору. Співробітники та прихильники “Мистецького арсеналу” запідозрили в цьому наміри призначити керівника установи в обхід конкурсу й пригрозили протестами. Удень запланованої акції ДУС таки оголосив кадровий відбір. Бунту не сталося.

Отже, нового керівника “Мистецького арсеналу” обиратимуть упродовж двох місяців. Пропозиції кандидатів розглядатимуть 9 членів конкурсної комісії, які рівною кількістю голосів представлятимуть ДУС, держпідприємство та громадські організації.

Персональний склад конкурсної комісії оголосять не раніше 11 червня. До того часу претенденти на посаду гендиректора мають подати документи, які підтверджують наявність вищої освіти, трирічного стажу роботи у сфері культури, такого ж тривалого досвіду перебування на керівних посадах і відсутність судимостi. До заяви та автобіографії також слід подати два рекомендаційні листи. Можливості своєї кандидатури претендент має описати у мотиваційному листі. Мабуть, найпростіше із цим завданням упорається сама Наталія Заболотна, яка вже заявила про наміри змагатися за посаду.

Серед вимог, які ДУС ставить до гендиректора “Мистецького арсеналу”, зазначені володіння державною мовою та “здатність виконувати посадові обов’язки”. За це платитимуть посадовий оклад – 7 206 гривень. Зауважимо, чи не вперше при оголошенні кадрового конкурсу відразу вказаний розмір доходу від посади.

Залишити коментар