Палеха перетворюватиме Миколаїв на “міні-Одесу”

Артур Корсун
понеділок, 16 Травень 2016, 12:12
0
Після невдачі у відборі головного архітектора столиці Ганна Палеха виборола аналогічну посаду в Миколаєві /niknews.mk.ua

У кадровому відборі начальника управління містобудування та архітектури Миколаївської міської ради перемогла киянка Ганна Палеха. Перші три місяці на посаді головного архітектора міста вона проведе у рахунок випробувального терміну й замінить в.о. Марину Калмикову.

Відбір головного архітектора Миколаєва міська рада оголосила 12 березня 2016 року. До участі в конкурсі зголосилися три кандидати. Киянці Ганні Палесі протистояли миколаївці Андрій Цимбал та Андрій Павлов. Останній завалив письмовий іспит і вибув з боротьби після другого етапу.

Ганна Палеха на екзамені набрала 13 балів, а її опонент – 17. Питання про переможця вирішилося після представлення конкурсних пропозицій.

У своїй презентації Ганна Палеха запропонувала врегулювати суперечки між інвесторами, забудовниками і мешканцями і ліквідувати дисбаланси у розвитку міста, зокрема збільшити кількість комфортних зон для відпочинку. Також пообіцяла зберегти історичну забудову, витриману у стилі “міні-Одеса”.

Андрій Цимбал бачить розвиток Миколаєва як міста виключно у через зміни генерального плану. Тому ревізія головного містобудівного документа мала б зайняти півтора-два роки.

Конкурсна комісія віддала перевагу киянці. Андрія Цимбала зарахували у кадровий резерв.

Цікаво, що Ганна Палеха взимку брала участь у конкурсі на посаду головного архітектора столиці. Претендентка прошла співбесіду, тестування, але її стратегія розвитку Києва не набрала жодного голосу конкурсної комісії, щоби потрапити в етап публічних презентацій.

Як писали “Кадри”, кадровий конкурс на посаду головного архітектора Києва провалився. Члени конкурсної комісії заплуталися у процедурних моментах і в результаті девальвували результати оцінювання.

Залишити коментар