Кулініч відібрав земельний комітет у Корнацького

Маргарита Замкова
понеділок, 16 Травень 2016, 17:16
0
У парламенті Олег Кулініч представляє Полтавщину, входить у депутатську групу "Партія "Відродження" /poltava.to

Олег Кулініч очолив підкомітет із питань земельних відносин аграрного комітету Верховної Ради. Народні депутати обрали собі нового голову, бо попередник Аркадій Корнацький систематично ігнорував засідання. Кандидатуру Кулініча запропонував член фракції “Народний фронт” Валерій Лунченко.

Підкомітет з питань земельних відносин є одним із ключових при розробці законодавства про землю. Його новий голова Олег Кулініч входить до групи “Відродження”, яка, за інформацією народного депутата Сергія Лещенка, контролюється олігархом Ігорем Коломойським. У парламенті попереднього скликання Кулініч мав мандат від Партії регіонів. До обрання до Верховної Ради тричі обирався депутатом Полтавської обласної ради.

За освітою – товарознавець продовольчих та непродовольчих товарів. Перші записи у трудовій книжці отримав, працюючи на торговельних підприємствах у Курській області Росії. Потім працював на керівних посадах сільськогосподарського товариства “Октан”, яке сам і заснував. За інформацією ЗМІ, ця агрофірма за допомогою неправдивої інформації привласнювала земельні паї сільських жителів Зеньковського району Полтавської області.

Найвища державна посада Кулініча – Держкомітет із земельних ресурсів  у 2008-2010 роках. На посаду він отримав за квотою тодішнього голови Верховної Ради Володимира Литвина. Як зазначала преса, призначення Кулініча стало умовою того, щоб фракція Литвина залишилася у коаліції.

Держкомітет із земельних ресурсів часів Кулініча запам’ятався масовими перевірками підприємств, які займаються земельною документацією, кадровими перестановками та акціями протесту підприємців під стінами установи. Також Кулініча звинувачували у спробі захопити земельні ділянки та масштабній корупції.

Залишити коментар