Бно-Айріяну забракло повітря у міністерстві Насалика

Володимир Охотник
понеділок, 16 Травень 2016, 18:01
0
Міністру енергетики та вугільної промисловості колишній підлеглий Михайло Бно-Айріян дав три поради /ukurier.gov.ua

Керівник Департаменту стратегічного розвитку та євроінтеграції Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Михайло Бно-Айріян заявив про складання повноважень.

“Щоби робити всі ті реформи, які ми почали робити, ті зміни, про які я понад рік ділився з вами публічно, потрібен простір і повітря. Повітря стало не вистачати. Для форсажу, для складних проектів, для боротьби з тими, хто не хоче змін, в тому числі всередині Міністерства, потрібно не тільки паливо, але й кисень”, – пояснив причини відставки Михайло Бно-Айріян.

Міністру енергетики та вугільної промисловості він побажав  успіху й залишив три поради.

Насамперед порекомендував голові відомства відмовитися від чергової зміни концепції та векторів розвитку енергетичного сектору та зосередитися на фактично готових продуктах, які залишилися після Володимира Демчишина та вимагають лише невеличкого доопрацювання.

“Послідовність курсу – ключовий елемент, який чекають від нас все донори”, – зазначив Михайло Бно-Айріян.

Друга порада стосується намагання відомства зберегти контроль за якомога більшою кількістю держпідприємств і повернути НАК “Нафтогаз України”. Михайло Бно-Айріян уважає це недоцільним.

Третя порада міністрові: сміливіше відстоювати свої позиції як у розмовах з західними партнерами, так у співпраці з іншими відомствами.

“Міненерговугілля в енергетиці має бути гравцем №1, таким собі FIFA в світі футболу. Зараз, як на мене, є спроба з боку того ж Мінекономрозвитку підмінити за ключовими напрямами Міненерговугілля. Небезпечна тенденція”, – наголосив Бно-Айріян.

“Кадри” сподіваються, що в українському істеблішменті нарешті з’явиться практика, коли високопосадовці після звільнення замість грюкання дверима залишатимуть своїм наступникам чи колишнім керівникам корисні поради, засновані на власному досвіді управління.

Залишити коментар