Через рік Ковалів вершитиме долю Коболєва

Володимир Охотник
п’ятниця, 13 Травень 2016, 12:12
0
Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів очолила наглядову рада НАК "Нафтогаз України" /www.rbc.ua

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів очолила наглядову рада НАК “Нафтогаз України”.

Вибори голови відбулися на першому засіданні наглядової ради 11 травня. Юлія Ковалів відтепер керуватиме роботою наглядової ради, а з квітня 2017 року прийматиме рішення щодо ключових посад у компанії, скажімо, про дострокове припинення повноважень членів правління. Такі виключні повноваження вона отримає відповідно до нового статуту НАК “Нафтогаз України”, затвердженого Кабінетом Міністрів у грудні 2015 року.

Заступником Юлії Ковалів став незалежний директор Пол Уорвік. Він також очолив комітет із призначень і винагород. Це дуже впливова позиція, адже до обов’язків Уорвіка входять пошук кандидатур на посаду членів та голови правління, надання рекомендацій наглядовій раді щодо призначень і звільнень членів правління, визначення принципів і розмірів винагород, залучення зовнішнього радника для оцінки роботи членів наглядової ради.

Свої напрямки відповідальності також отримали інші незалежні директори наглядової ради. Так, Чарльз Проктор очолив комітет з питань аудиту. Він відповідатиме за фінансову звітність компанії, контроль за діяльністю служби внутрішнього аудиту відбір та затвердження незалежних аудиторів. Маркус Річардс головує у комітеті з питань етики. Він вивчатиме наявні чи можливі конфлікти інтересів у членів наглядової ради та правління.

Екс-міністр енергетики Володимир Демчишин додаткових посад не обійняв. Цікаво, що у наглядову раду “Нафтогазу” він призначений уже після того, як пішов з міністерства, хоч мав би на той час перебувати на державній службі. У МЕРТ, яке призначало залежних членів у наглядову раду, лише пояснили, що кандидатура Демчишина була погоджена з президентом Петром Порошенком.

Нагадаємо, що в грудні минулого року в межах реформи корпоративного управління НАК “Нафтогаз України” 100% акцій компанії перейшло з власності Міністерства енергетики та вугільної промисловості до Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Як писали “Кадри”, до складу наглядової ради НАК “Нафтогаз України” входять Маркус Річардс, Пол Уорвік та Чарльз Проктор як незалежні члени,  а Юлія Ковалів і Володимир Демчишин представляють інтереси держави.

 

 

Залишити коментар