Критерії для першого заступника міністра внутрішніх справ не прописані – Антон Геращенко

Маргарита Замкова
четвер, 12 Травень 2016, 13:34
0
На посаді першого заступника міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе найчастіше представляла у містах реформовані підрозділи поліції /censor.net.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков іще не визначився із кандидатурою свого першого заступника замість звільненої Еки Згуладзе. Про це в ексклюзивному коментарі сайту “Кадри” заявив народний депутат, радник міністра Антон Геращенко.

“Ні, рішення ще не ухвалено”, – відповів Геращенко на запитання щодо наступного першого заступника міністра. При цьому він заявив, що критерії для роботи на цій посаді “ніде не прописані”.

Цю інформацію “Кадрам” підтвердив і речник МВС Артем Шевченко.

“Яким буде рішення міністра – ви дізнаєтеся після його прийняття”, – заявив Шевченко. Він також назвав критерії, якими керуватиметься керівництво міністерства при відборі кандидата на посаду першого заступника міністра: “професіоналізм, патріотизм, порядність, налаштованість на продовження реформ”.

На думку політичного експерта Олександра Палія, необхідним критерієм для майбутнього кандидата на посаду першого заступника міністра внутрішніх справ стане його участь у проведенні антитерористичної операції.

“Це має бути людина, яка воювала на Сході. Можливо, хтось з представників Нацгвардії, командири добровольчих батальйонів. Адже поліція – це досить стресова робота, поліцейськими важко керувати. Тому потрібна людина, яка добре проявила себе у стресових ситуаціях”, – розповів “Кадрам” експерт.

Нагадаємо, 11 травня 2016 року Кабінет Міністрів задовольнив заяву про відставку Еки Згуладзе. На посаді першого заступника міністра внутрішніх справ вона працювала з грудня 2014 року. До цього впродовж п’яти років обіймала аналогічну посаду у Грузії, де повела низку успішних реформ у системі МВС. За два місяці до відставки Ека Згуладзе отримала службову квартиру на Печерську площею понад 100 кв. м, у яку прописалася із батьком, матір’ю і братом.

Залишити коментар