Порошенко будує вертикаль влади з генералів

Артур Корсун
середа, 11 Травень 2016, 10:57
0
До посади голови ОДА Костянтин Бриль приміряв професії військового, міліціонера, митника, податківця і спецслужбовця /pravda.in.ua

Квітневий візит Президента України в Запорізьку область став найбільш очікуваним для першого заступника голови ОДА. На закінчення піврічного урядування в області Костянтин Бриль нарешті позбувся тимчасового статусу “в.о.”

Посаду він прийняв восени 2015 року, після того, як голова Запорізької ОДА Григорій Самардак перебрався у крісло спікера обласного парламенту.

Костянтин Бриль є кандидатом юридичних наук і заслуженим юристом України. Він – державний радник митної служби України 3 рангу, генерал-майор Служби безпеки України та генерал-майор податкової міліції України.

Народився 1970 року в Донецьку. Його батько Іван Петрович працює головним санітарним лікарем у Переяславі-Хмельницькому. Мати Олена Дмитрівна за фахом філолог.

Костянтин Бриль вивчився на військового, служив у західній групі військ у Східній Німеччині. Після виходу в запас у 1993-2000 роках працював на керівних посадах МВС України в Київській обл. У 2000 році закінчив Національну академію внутрішніх справ, працював помічником заступника міністра внутрішніх справ. 2001 року очолив Департамент економічної безпеки та охорони ДАК “Українські поліметали”. Потім три роки боровся з корупцією в органах Державної податкової адміністрації. З 2004 до 2005 року обіймав посаду Державного експерта відділу проблем державної безпеки Управління державної безпеки Апарату РНБО, а потім служив у розпорядженні міністра внутрішніх справ.

При Юрію Кравченкові  Костянтин Бриль став наймолодшим генералом-міліціонером – у віці 35 років.

Після смерті міністра по 2008 рік обіймав посаду заступника начальника управління – начальника відділу оперативного забезпечення центрального апарату ДПА по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби. Згодом обіймав посаду директора Департаменту власної безпеки Державної митної служби. У 2010 році Костянтин Бриль почав  працювати у Департаменті контррозвідувального захисту економіки держави СБУ на посадах головного консультанта та офіцера з особливих доручень. Того ж року закінчив Національну академію державного управління при президентові України. Викладав на кафедрі правоохоронної діяльності Інституту права ім. Князя Володимира Міжрегіональної академії управління персоналом, працював у Київській обласній державній адміністрації.

З березня по серпень 2014 року обіймав посаду першого заступника начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованої злочинністю Центрального апарату СБУ.

За час роботи в МВС, ДПА, ДМСУ, РНБО був представлений до 25 державних та відомчих нагород і відзнак. Торік придбав нове авто “Тойота-Камрі”.

“Служба у МВС під час убивства Гонгадзе та “ескадронів смерті”, у податковій, на митниці і в СБУ. Хатинка у 600 квадратів у Пущі-Водиці, дружина-бізнесмен. Всьо пучком”, – прокоментував призначення Костянтина Бриля губернатором журналіст Вахтанг Кіпіані.

Залишити коментар