На зарплату Смелянському скинуться звільнені поштарі?

Артур Корсун
вівторок, 26 Квітень 2016, 12:33
0
Гендиректор головної пошти країни вимагає такого ж грошового забезпечення, як і за океаном/facebook.com

Ігор Смелянський, який переміг у кадровому конкурсі й отримав схвалення Кабінету Міністрів України на посаду гендиректора “Укрпошти” 20 квітня 2016 року, досі не підписав контракт із міністром інфраструктури. Керівник держпідприємства вимагає такої заробітної плати, яка була б на рівні його заробітку в американській аудиторській компанії KPMG, а також компенсувала перевезення родини в Україну і можливі репутаційні ризики. За словами аноніма з Мінінфраструктури, ідеться про 750 тисяч доларів на рік.

У транспортному відомстві роздумують над пропозицією Смелянського прописати у його контракті фіксовану зарплату в 375 тисяч гривень на місяць (еквівалент 15 тис доларів). Решту йому мали б виплачувати надбавками і преміями за добру роботу – загалом до 60 тисяч доларів на місяць.

“Виходить, що ми, працівники органу управління, будемо отримувати зарплату в десятки разів меншу, аніж, по суті, наш підлеглий. Це створює величезні корупційні ризики”, – не приховують роздратування працівники Мінінфраструктури.

До слова, Войцеху Бальчуну, якому уряд довірив крісло голови правління ПАТ “Українська залізниця”, взагалі поклали зарплату у 1,5 млн доларів на рік. Тому 750 тисяч Ігоря Смелянського – це дуже совісна пропозиція.

У Сполучених Штатах Ігор Смелянський працює в аудиторській компанії KPMG. Репутаційні втрати новий керівник “Укрпошти” оцінив так: якщо у США дізнаються, що він перейшов на зарплату в 2000 доларів, то подумають, що до того мав 1500 доларів. Отже, така його ціна у професійному середовищі, і коли пропонуватиму нову роботу, то не запропонують оплату набагато вищу.

Непоступливість Смелянського у питанні контракту може обернутися репутаційними втратами для Міністерства інфраструктури. Адже спеціального фонду, який вгамовував б зарплатні апетити нових керівників держкомпаній, у відомства нема. Тому зарплати їм платитимуть у касах компаній. Як це сприймуть працівники держпідприємств – не відомо. Скажімо, за затребувану Смелянським зарплату можуть працювати кілька сотень листонош. Натомість гендиректор пропонує скоротити штат працівників, щоби оптимізувати економіку “Укрпошти”. Чи зекономити собі на зарплату?

Як писали “Кадри”, попередник Ігоря Смелянського на посаді гендиректора УДППЗ “Укрпошта” Ігор Ткачук отримував 22 931 грн. зарплати на місяць. Половину цієї суми становив посадовий оклад.

Залишити коментар