Фіскали хочуть голову Роллінза

Артур Корсун
вівторок, 26 Квітень 2016, 18:34
0
За Марка Роллінза "Укрнафта" завинила держбюджету понад 10 млрд грн./pravda.com.ua

Державна фіскальна служба вимагає від НАК “Нафтогаз України” розірвати контракт з головою правління ПАТ “Укрнафта” Марком Роллінсом.

Причина невдоволення фіскалів Насірова – зростання податкового боргу “Укрнафти” перед державним бюджетом. Очікувалося, що Марк Роллінз скоротить борг, натомість він виріс іще на 2 млрд грн і перетнув позначку 10 млрд грн. Голова правління при цьому жодним чином не відреагував на неодноразові вимоги податківців віддати гроші.

“У зв’язку з тим, що податковий борг і його збільшення є підставою для розірвання трудового контракту з керівником, офіс великих платників податків звертається до “Нафтогазу” з поданням на розрив контракту з Марком Роллінсом”, – йдеться в листі голові НАК “Нафтогаз України”Андрієві Коболєву.

ПАТ “Укрнафта” є найбільшою українською нафтовидобувною компанією. Державі в особі НАК “Нафтогаз України” належать 50%+1 акція товариства, близько 42% тримає група компаній “Приват” Ігоря Коломойського. Борг підприємства сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.

Залишити коментар