Два генерали і чотири полковник Міноборони не пройшли переатестацію

Артур Корсун
вівторок, 19 Квітень 2016, 11:25
0
В атестаційній комісії військових екзаменують волонтери Тетяна Ричкова та Олексій Ліпіріді/facebook.com

Степан Полторак, який переобрався на посаду міністра оборони в уряді Володимира Гройсмана, затіяв оптимізацію штатної структури свого міністерства.

“Неможливо працювати ефективно при такому роздутому штаті – 770 посад лише у Міністерстві оборони України. У нас забагато людей, які за своїми здібностями просто не можуть приймати рішення”, – визнав Полторак.

Кожного офіцера проатестує спеціальна комісія, після чого ще слід буде пройти випробування поліграфом. Якщо військовослужбовець підтвердить свої професійні здібності, Полтора обіцяє залишити його на посаді або ж відправити служити в територіальних органах управління.

До атестаційної комісії включити трьох заступників міністра, представників профспілок, кадрових спеціалістів і волонтерів. Першими перевірку на профпридатність проходили керівники департаментів, окремих управлінь та відділів.

“Із 25 начальників НЕ пройшли переатестацію 15. 15 з 25! – повідомив про результати Юрій Бірюков. – Прізвища називати наразі не буду,  а то їх лиха година поб’є і вони на лікарняний плигнуть”.

За словами Бірюкова, пониження в посаді або звільнення пропонуватимуть двом генералам, чотирьом полковникам і решті цивільним працівникам. Один із них, колишній генерал-лейтенант, зайняв свою посаду ще 1997 року.

Залишити коментар