“Самопоміч” пропонує обирати генпрокурора конкурсною комісією

Лазарь Германович
вівторок, 12 Квітень 2016, 16:43
0
Нові обіцянки народних депутатів

Фракція “Самопоміч” пропонує змінити законодавство так, щоб генерального прокурора обирала на конкурсі незалежна комісія фахівців. Про це заявив народний депутат Єгор Соболєв.

“Нам потрібен закон, за яким всі наступні генпрокурори обиратимуться виключно незалежною комісією через конкурс”, – сказав він.

“Зараз обставини знову складаються так, що президент хоче призначити генпрокурором свого друга. Так завжди було в Україні: друг президента ставав генпрокурором – і далі діяв за принципом “друзям все, ворогам – закон”, – зазначив Соболєв.

У фракції “Самопоміч” також уважають, що Петро Порошенко “має зробити висновки з провалу Віталія Яреми, провалу Віктора Шокіна, які не розслідували жодної справи про терор Майдану, жодної справи про top-корупцію”.

Як писали “Кадри”, посада генерального прокурора залишається вакатною після відставки Віктора Шокіна. Про наміри очолити Генпрокуратуру заявили народні депутати Юрій Луценко та Сергій Лещенко. Серед кандидатів на посаду ГПУ також називають прокурорів прізвища Сергія Горбатюка, Юрія Столярчука та Юрія Севрука.

Залишити коментар