Луценко і Лещенко готові приміряти обладунки генпрокурора

Лазарь Германович
понеділок, 11 Квітень 2016, 23:34
0
Арт-жарт з колишнього генпрокурора Віктора Пшонки тепер актуальний для його наступників

Лідер фракції “Блоку Петра Порощенка” у Верховній Раді Юрій Луценко заявив про готовність очолити Генеральну прокуратуру.

“Я мав розмову з президентом стосовно мого бачення цієї справи. Не секрет, що чинне законодавство не дозволяє мені бути кандидатом в генеральні прокурори. Коли мені поставили запитання, а якщо законодавство буде змінено, чи я готовий? Я відповів, що не хочу, але готовий. Я точно знаю, що це за робота”, – заявив Юрій Луценко.

Чинне законодавство вимагає від генпрокурора юридичної освіти і 10 років досвіду в юридичній сфері. Не відповідає таким вимогам і народний депутат Сергій Лещенко, а проте теж висунув свою кандидатуру.

“Я 14 років займався антикорупційними журналістськими розслідуваннями – і, наприклад, кримінальне провадження проти Януковича, Клюєва і Ставицького в частині присвоєння “Межигір’я” базується на моїх документах і викриттях, які я здійснив за часів Януковича, ще будучи журналістом, і які я передав слідству після Революції Гідності.

На підставі моїх документів НАБУ відкрило кілька кримінальних проваджень проти Мартиненка”, – написав Сергій Лещенко у своїй сторінці у Фейсбук. Він певен, що саме такий “досвід і нульова толерантність до корупції” перетворять Генпрокуратуру на справжній незалежний орган захисту законності в Україні.

Як писали “Кадри”, посада генерального прокурора залишається вакатною після відставки Віктора Шокіна.

 

Залишити коментар