Юлія Ковалів переходить у “Нафтогаз”

Лазарь Германович
п’ятниця, 08 Квітень 2016, 12:43
0
Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України стане четвертим членом наглядової ради НАК “Нафтогаз України”/facebook.com

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів стане четвертим членом наглядової ради НАК “Нафтогаз України”. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету Міністрів.

Створення незалежної наглядової ради НАК “Нафтогаз України” є частиною реформи корпоративного управління компанії та відбувається вперше. Згідно з новим Статутом, наглядова рада контролюватиме та регулюватиме діяльність правління НАК “Нафтогаз України” у різних аспектах. У рамках наглядової ради будуть діяти комітети з питань аудиту, питань етики та комітет з призначень і винагород.

“Ми доклали багато зусиль, щоб дати старт реформі корпоративного управління “Нафтогазу” й усунути політиків від впливу на один з найбільших державних активів. Я вірю, що наглядова рада, яку ми наразі формуємо, зможе подати приклад ефективного менеджменту навіть приватним компаніям”, – відзначила Юлія Ковалів.

Юлія Ковалів працює першим заступником міністра економічного розвитку і торгівлі України з червня 2015 року.  Вона також має значний досвід роботи в енергетичній галузі. Зокрема, до призначення в Мінекономрозвитку виконувала обов’язки голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Як писали “Кадри”, Мінекономрозвитку вже визначило трьох незалежних членів наглядової ради: Маркуса Річардса, Пола Уорвіка та Чарльза Проктора. Наразі очікується затвердження кандидата, який представлятиме інтереси держави в наглядовій раді.

Залишити коментар