Карасьов: “Найвищі шанси очолити “Артемсіль” має Володимир Доля”

Лазарь Германович
понеділок, 14 Березень 2016, 11:42
0
Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає чинного керівника солеварні найперспективнішим кандидатом /unian.ua

На думку директора Інституту глобальних стратегій Вадима Карасьова, найвищі шанси очолити “Артемсіль” має Володимир Доля, призначений керувати держпідприємством 10 грудня 2015 року.

“Протягом неповних трьох місяців з моменту призначення в. о. директора “Артемсолі” Володимир Доля зрушив з місця чимало. Він почав укладати прямі договори з торговими мережами, позбувшись від посередників, включився в організацію логістичних центрів по всій Україні, залучив Міністерство економічного розвитку і торгівлі до пошуку нових ринків збуту замість втраченого ринку РФ, – зазначив Вадим Карасьов. – Якщо такому дати в руки всі важелі, якими традиційно користується повноправний директор держпідприємства, він не лише виведе “Артемсіль” на нормальний рівень роботи, але й модернізує його та підготує до приватизації”.

Захист конкурсних пропозицій кандидатів на посаду директора ДП “Артемсіль” відбудеться в онлайн-режимі наприкінці березня. Для проходження цього етапу відбору конкурсна комісія Мінагрополітики допустила 29 претендентів.

“Насамперед важливо оцінити попередній управлінський досвід роботи кандидатів, стратегічне бачення розвитку державного підприємства. Ми хочемо бачити на конкурсі менеджерів, організаторів та стратегів, які представлять дійсно план розвитку важливого для держави підприємства”, – зазначив голова конкурсної комісії, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський.

Сам Володимир Доля визнає, що основні фонди підприємства зношені на 70%, а продукція відповідає вимогам середини ХХ століття. Майже половину працівників “Артемсолі” становлять жінки, які зайняті ручною працею – фасуванням, пакуванням продукції. При цьому середня зарплата на підприємстві становить близько 6200 гривень. Натомість керівникові солеварні Кабмін розпорядився виплачувати майже 150 тисяч гривень щомісяця.

Як писали “Кадри”, Міністерство аграрної політики та продовольства України оголосило конкурс на посаду директора ДП “Артемсіль” 1 лютого.

 

 

 

Залишити коментар