Радник – прем’єр-міністру: “Залучили велику кількість іноземців до роботи в уряді, натомість нічого не отримали”

Лазарь Германович
неділя, 13 Березень 2016, 11:32
0
Леонід Козаченко допомагав прем’єр-міністрові Арсенію Яценюку розібратися з питаннями агрополітики /ukrinform.ua

Тиждень, за який Україна може отримати переформатований уряд, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зустрічає без позаштатного радника з питань агрополітики.

“Уряд має найнижчий рейтинг за всю історію незалежної України. Ті результати роботи, які були досягнуті за останні півтора року, створили не тільки серйозну загрозу для подальшого існування економіки, а й можливу загрозу для існування держави в цілому”, – пояснив причини складення своїх повноважень радника Леонід Козаченко.

У парламенті Леонід Козаченко очолює підкомітет з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі комітету з питань аграрної політики та земельних відносин. Він також є головою міжфракційного депутатського Аграрного об’єднання. Проте ваги цих посад, зауважив народний депутат, виявилося замало, щоби спільно з урядом досягнути більшого ефекту від реформування, вдосконалення фіскальної політики, дерегуляції у сфері управління та боротьбі з корупцією.

“Ми створили прецедент, якого не мала жодна країна світу. Ми попросили технічної допомоги на суму майже три мільярди доларів, ми залучили велику кількість іноземців до роботи в Уряді, натомість нічого не отримали. Все це стало результатом відсутності належного діалогу з представниками бізнес-спільнот, відсутності контактів з громадянським суспільством. На мою думку, це було результатом браку досвіду у тих, хто брався за справи, які йому не під силу і, звичайно, відсутністю належної волі у тих, хто займає ключові посади у політичному істеблішменті”, – заявив Козаченко.

Він також зазначив, що не зміг уповні скористатися повноваженнями позаштатного радника.

“За останній рік у мене не було нагоди зустрітися з прем’єр-міністром України, щоб обговорити ці проблеми та шляхи їх вирішення”, – додав народний депутат.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Арсеній Яценюк користується послугами двох штатних радників і 17 – на громадських засадах.

 

Залишити коментар