Звіт як заявка на перемогу: Ігор Ткачук похвалився кращим результатом “Укрпошти” за останні 15 років

Лазарь Германович
неділя, 28 Лютий 2016, 16:59
0

Не встигли потенційні кандидати у директори “Укрпошти” ознайомитися з конкурсними вимогами, які оприлюднило Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, як тимчасовий керівник держкомпанії Ігор Ткачук зібрав прес-конференцію в інформаційному агентстві “УНІАН”. Розповідав про зроблене за 2015 рік.

Виконувач обов’язків генерального директора сипав цифрами. Наприклад, загальна сума доходів підприємства сягнула 4 380,2 млн грн, що більше річного плану на 355 млн грн. і плюс 438 млн грн. до показника 2014-го. Відтак торік “Укрпошта отримала прибуток у розмірі понад 53 млн грн., і це – кращий результат за останніх 15 років, запевнив Ігор Ткачук.

Звідки ж узялися прибутки? Є кілька причин. По-перше, на 56 млн грн. зросли доходи від пересилання посилок унаслідок розширення співпраці з міжнародними компаніями (Китай, Естонія, Казахстан) та зміни тарифів. По-друге, на 82 млн грн. зросли доходи від сплати різних видів платежів. І, нарешті, надання нових конкурентних послуг збільшило доходи іще на 300 млн грн.

Tkachuk vo0011

Ігор Ткачук: “На “Укрпошті” немає заборгованості з виплати заробітної плати працівникам”

“Підприємство впровадило низку нових сервісів та продуктів. За минулий рік було відкрито 32 нові відділення. Ремонтні роботи проведено в 374 об’єктах поштового зв`язку, це на 167 відділень більше, ніж у 2014 році, – зазначив Ігор Ткачук. – Також уперше запрацювали без обідньої перерви більше тисячі міських відділень”.

“Укрпошта” нині налічує 12 тисяч об’єктів поштового зв’язку. Через них українці можуть швидко – за 1-2 дні – пересилати відправлення між обласними центрами України. Торік також запровадили послугу замовлення та доставки поштою товарів побутової техніки та електроніки з ТМ “Ельдорадо”. А з 1 лютого 2016-го “Укрпошта” доставляє великовагові відправлення масою від 30 до 400 кг.

Ігор Ткачук першим серед керівників особливо важливих для економіки підприємств прозвітував за 2015 рік. Мимоходом поділився планами на майбутнє. Наприклад, близько 500 відділень буде відремонтовано – задля зручності обслуговування клієнтів і покращання умов праці персоналу. При цьому гордо додав, що на “Укрпошті” немає заборгованості з виплати заробітної плати. Щоправда, платня працівникам відверто низька. Оператору поштового зв’язку, який по вісім годин на день приймає платежі й оформляє грошові перекази та посилки, платять 1800 грн. на місяць.

А ще на підприємстві, нахвалював “Укрпошту” Ігор Ткачук, розробили та реалізуються програми протидії корупції, підвищення енергозбереження та рівня безпеки працівників. Власне, антикорупційна програма дозволила запровадити систему посиленого моніторингу діяльності філіалів й удосконалити організаційну структуру “Укрпошти”. Відтак зекономлено значну кількість коштів, які підуть на розвиток підприємства.

Ігор Ткачук уже понад рік виконує обов’язки керівника “Укрпошти”. На цьому підприємстві він починав працювати начальником служби безпеки, потім посів позицію заступника генерального директора. Викриваючи економічно невигідні рішення тендерного комітету, домігся усунення з посади Михайла Паньківа. Але це не остання його перемога.

Під час попереднього кадрового конкурсу заявляв, що прийняв компанію збитковою, а за кілька місяців вивів її на прибутковий рівень. Проте Ігор Ткачук не просто так оперує цифрами, які ілюструють позитиви у його роботі. Нинішній в. о. генерального директора “Укрпошти” просто вміє дуже добре слухати і чути. Колись голову Верховної Ради Володимира Гройсмана розпитували, чи не він, бува, сприяв усім вихідцям з Вінниці посісти керівні посади у відомствах та на держпідприємствах. Стосовно Ігоря Ткачука спікер відповів: “Працює добре – нехай працює, працює недобре – хай іде на іншу роботу!” Вочевидь, саме від думки такого впливового земляка залежить, на чию користь закінчиться новий кандидатський відбір.

Залишити коментар