Держінтелект залишили без голови

Лазарь Германович
п’ятниця, 19 Лютий 2016, 16:22
0

Аллу Жарінову  звільнено з посади голови Державної служби інтелектуальної власності України (ДСІВ) просто на засіданні уряду 18 лютого 2016 року.

Це означає, що вже незабаром розпочнеться кадровий конкурс на посаду керівника Держінтелекту. За його результатами міністр економічного розвитку і торгівлі зможе запропонувати прем’єр-міністрові кандидатуру на затвердження урядом нового голови держслужби. До того часу у ДСІВ діятиме тимчасова адміністрація.

Зараз обов’язки голови Держінтелекту покладено на Антоніну Малиш, начальника управління державного нагляду за дотриманням законодавства у сфері інтелектуальної власності.

«Враховуючи, наскільки важливим і проблемним сьогодні є питання захисту інтелектуальної власності для України, і які надії ми покладаємо на розвиток інноваційних сфер економіки, вимоги до кандидатів надзвичайно високі».

Юлія Ковалів, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі

Держслужба інтелектуальної власності проводить експертизу заявок на об’єкти права інтелектуальної власності, видає відповідні патенти і свідоцтва. Крім того, Держслужба реєструє об’єкти права інтелектуальної власності, договори про передачу прав, ліцензійні договори і веде відповідні реєстри.

Алла Жарінова очолювала Державну службу інтелектуальної власності України з 5 листопада 2014 року. За інформацією редакції “Наші гроші”, на цій посаді вона уникнула люстраційної перевірки.

Залишити коментар