Антикорупційники виступають проти призначення Солончука гендиректором “Борисполя”

Артур Корсун
субота, 13 Лютий 2016, 10:37
0
Юрій Солончук очолював аеропорт "Бориспіль" у 2006-2008 роках і роздавав будівельні контракти наближеним фірмам/rbk.ua

Юрія Солончука, якого Номінаційний комітет восени 2015 року визнав гідним посади генерального директора “Бориспіль”, досі не приступив до виконання своїх обов’язків. Проти його затвердження Кабінетом Міністрів виступають депутати парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції.

Член комітету Олег Осуховський оперує розслідуванням Громадської організації “Всеукраїнська люстрація”, яке виявило причетність Юрія Солончука до корупційних схем у 2006-2008 роках, коли він уже очолював аеропорт. Гендиректор організував будівництво непотрібних об’єктів за завищеною вартістю компанією “Будівельне управління номер 813” і роздав кілька мільйонів гривень на допомогу різним прохачам.

“Він пов’язаний з людьми з оточення, скажімо так, колишніми бізнес-партнерами сина Януковича. Це їх пряма креатура”, – каже про Юрія Солончука  експерт з авіації Олександр Ланецький.

Окрім Юрія Солончука, на посаду керівника аеропорту “Бориспіль” претендували  Валентин Візант, Піотр Іканович і Сергій Гомболевський.

 

Залишити коментар